Noi suntem Artberry.

Bine ati venit in lumea Artberry, o lume plina de culoare a copiilor.
Urmariti-ne pe
(+40) 762 449 229 comenzi@corama.ro
Back to top

Plastilina

Artberry / Home 3 Carousel  / Creativitate  / Plastilina

Plastilina

In secolul 21, dezvoltarea tehnologiei in toate domeniile din realitatea noastra, a atins culmi incredibile. Avem totul pentru o viata confortabila: solutii pentru orice nevoi, Internetul, pentru a satisface apetitul “intelectual” cu privire la orice subiect, cunostintele si experienta pe care sa construim un viitor stralucit si, cel mai important, avem un numar foarte mare de metode si materiale noi si interesante pentru dezvoltarea copiilor nostri, inca  de la primele zile ale vietii lor. Despre una dintre ele, am dori sa va spunem mai multe.

Este vorba despre plastilina, dar nu una clasica.  Aceasta a devenit un material indispensabil in activitatea fiecarui copil, fiind creata pe baza plantei Plasticine. Aceasta plastilina contine faina de grau, sare, ulei de masline si coloranti alimentari. Dupa cum se poate observa din compozitie, acest tip de plastilina este complet sigura, chiar daca cel mic decide sa guste din ea, nu va pati nimic. Toate ingredientele sunt comestibile si nu dauneaza. Plastilina are un gust sarat, astfel incat este putin probabil ca cel mic sa o incerce a doua oara. Plastilina pe baza de plante este adesea numit “test”. Acest lucru nu este surprinzator, pentru ca inca de la infiintarea sa era doar un aluat sarat. Interesant, istoria acestui material a inceput cu multe secole in urma. Chiar egiptenii, grecii si romanii faceau figurine din aluat sarat, pentru a se inchina la zeii lor. Mai tarziu, o combinatie de sare, faina si apa devine baza plastilinei.  Aluatul sarat a fost folosit si in alte domenii, apoi.
In zilele noastre, aluatul sarat, sau mai degraba versiunea moderna a sa , pe baza plantei Plasticine, este foarte cautata. Nu este un secret faptul ca acesta este un material excelent pentru dezvoltarea abilitatilor motorii fine ale copilului. Este mult mai moale decat lutul clasic, nu se lipeste de maini, este non-toxic, nu lasa reziduri pe haine, este usor de spalat cu apa. O paleta larga de culori permite copilului sa puna in aplicare orice idee. Este de remarcat faptul ca, spre deosebire de plastilina conventionala de modelare, lutul se intareste in aer  abia dupa 24 ore.
Setul  pentru sculptura “Super Extruder”, pe baza de plante, poate fi gasit in pachete separate, in seturi cu matrite. De un interes special sunt seturile tematice pentru modelare, „Sushi Master”, „Ice Cream Factory”, „My Flower Garden”, „The Magic Tort”,  si preferatul in randul copiilor – “Super Extruder”, care permite modelarea cu  usurinta a diferite forme. Folosind aceste kituri, copilul poate face in mod independent un intreg scenariu, pe tema aleasa.In ciuda faptului ca modelarea cu lut pe baza de plante se intareste in aer, este potrivit pentru utilizari multiple. Pentru a se  inmuia materialul, adaugati un pic de apa. Matritele si accesoriile sunt usor de curatat  si sunt gata repede pentru utilizare.

In concluzie, exista o multitudine de modalitati care ajuta la dezvoltarea sanatoasa a copilului, dar asta depinde de alegerea fiecarui parinte. Un lucru este insa foarte clar: inca de la primii pasi, copiii absorb informatiile din jur cu foarte mare usurinta, motiv pentru care parintii ar trebui sa foloseasca cele mai utile si eficiente metode pentru dezvoltarea miciilor omuleti.