Noi suntem Artberry.

Bine ati venit in lumea Artberry, o lume plina de culoare a copiilor.
Urmariti-ne pe
(+4) 0258.817.842 artberry@ectc.ro
Back to top

Ce trebuie sa stiti despre creioanele colorate?

Artberry / Home 3 Carousel  / Desen  / Ce trebuie sa stiti despre creioanele colorate?

Ce trebuie sa stiti despre creioanele colorate?

32475-smCreioanele cu mina de grafit au aparut in secolul al 18-lea, insa istoria creioanelor colorate, a inceput mult mai tarziu, abia in secolul al 20-lea. Primele creioane colorate au fost create pe baza unui amestec de argila alba, colorata cu pigmenti in cele 6 culori de baza. Astazi, argila alba ramane o componenta esentiala pentru creioanele colorate. In functie de tehnologie, este amestecata cu lipici,coloranti,  grasimi, apa sau alte ingrediente de fabricatie. O paleta bogata pentru creioanele colorate poate depasi 120 de culori.

Creioanele colorate sunt o metoda perfecta pentru dezvoltarea creativitatii copiilor. Inca de la o varsta frageda, copilul poate incepe sa coloreze, iar acest lucru ii poate aduce o multime de beneficii. De aceea, trebuie sa selectati doar creioane de inalta calitate. Cerintele de baza pentru creioanele colorate sunt foarte simple: copilul trebuie sa coloreze usor cu ele, sa nu se zdrobeasca varful acestora cand coloreaza, sa fie usor de ascutit si usor de tinut in mana.
In prezent, exista 2 tipuri principale de creioane colorate: traditionale si pe baza de acuarele.

Creioanele traditionale se potrivesc cu descrierea de mai sus. Mai mult decat atat, puteti gasi o varietate de creioane. In special, acestea pot avea un corp circular, triunghiular sau hexagonal. Pentru copii, cele mai bune creioane sunt cele cu un corp tringhiular gros. Datorita formei ergonomice a corpului, copilul invata sa pozitioneze corect degetele pe creion. In plus, creioanele triunghiulare au un alt avantaj incontestabil: din cauza formei lor, ele nu se rostogoleasc de pe masa si sunt usor de folosit. Creionul rotund sau hexagonal este creionul cel mai cunoscut, ca forma. Acestea au o gama larga de aplicatii: poate fi folosit de prescolari, de scolari si chiar de adulti,  pentru desen. Astazi, nu este dificil sa alegeti un set de creioane pe gustul dumneavoastra. Multi producatori straini le produc in diferite ambalaje, la preturi diferite.
Forma creioanelor clasice difera in lungime. Suntem obisnuiti cu lungimea standard de creioane de aproximativ 18 cm, dar acum putem gasi usor si mini creioane, care masoara aproximativ 10 cm. Datorita greutatii mici, acestea sunt foarte usor de utilizat. Mai mult decat atat, ele sunt foarte usor de transportat.
Personalizarea procesului de creatie va ajuta copiii. Ei au oportunitatea de a combina creioanele si acuarela. Datorita unei pensule si folosirii unei cantitati mici de apa, culorile se pot transforma in acuarele.

Creioane sunt realizate din acuarela presata cu ajutorul unei tehnologii speciale, care nu le permite sa se zdrobeasca atunci cand sunt folosite. Creioanele pe baza de acuarele sunt foarte moi si creeaza culori mult mai luminoase decat cele traditionale.

Creioanele sunt confortabile, usoare si distractive, pentru copii . Picturile sunt luminoase si puternic colorate. Este important ca aceste creioane, destinate copiilor, sa fie absolut sigure si sa nu contina substante toxice. Deci, fiti atenti la alegerea materialelor de desen pentru copilul dumneavoastra!

32477-sm